lalala

Sunday, July 31, 2011

LAST POST.ever...

Ye memang sedih nk dikabarkan pada berite ape lagi kate-kate mahupun bicare.,...seperti sediemaklum blog ni telah ditubuhkan awal february yg lepas...dan skarang setelah mendapat undian
dan sambutan yg dingin dr pihak penerbit dan pengarah ...dan setelah itu wa rase wa kne undur diri..

yela nk bagi laluan kepade blogger2 laen tampilkan diri...1st of all sape yg request nk jd follower tp wa xapprove 2 i am sory sgt2 kay..
(IM SORRY)"mcm si bangang amir maharaja lawak" ...

ok last skali ni la tajuk post wa yg last dan abadi...tajuk dia kisah seorang katak...

disebabkan wa nak off duty..wa kasi bedtime story kat u all.hehe

PADA SUATU HARI>>>BURUNG2 pun BERKICAUAN MENYANYI..ade yg bekerje,ade begembire..

namun ade jugak AHHHH~~AHHHH AHHHHH~~lega seekor katak yg leka mengorek pusat tanpe mghiraukan alam sekitar.dan tidak lama kmudian hummmmm!!!mencium jarinye yang penuh dgn daki beliau...

ini lah telatah seeko katak yg kebosanan..ape yg die wat cume nye melompat dr daun ke daun yg lain... sambil tu bemain perot nye yang gomel..

namun,satu hari ade ikan keli ajak berenang..tapi si katak ni takut nak berenang..
ikan keli dgn kompidennye suh katak duk belakang badan dy..

pelahan2 katak ni belaja berenang dr si ikan keli..maka timbullah detik2 pecintaan antare katak dgn si ikan keli..makan besame..tido dyorg bemanje dgn misai si ikan keli...si ikan keli plak maen dgn perot katak..eleh manje plak..

namun lame kelamaan ikan keli terase bahawe si katak ni hodoh bebenor..yela dgn perot boroi ,,mata tebeliak ..pastu kontrol macho nyanyi lagu negaraku tgah2 ujan...
dlm hati si ikan keli ni mnyampah kat si katak..yela jatoh la market si ikan koli ni....satu hari ikan keli ni nk prank si katak ni...

maka si ikan keli ajak si katak ni dgn beriya-iya nye berenang sambil nyanyi lagu negaraku..katak ni pon syok la sebab dia taw si ikan keli ni la satu-satunye fan #1 kat album negaraku die tu.

maka mereka pon berenang sampai kat lumpur2 si ikan keli pon cakap dia xtahan nk pi berak..katak pon bg la dia pi tandas...make laju lah si ikan keli ni berenang jauh meninggalkan si katak..

tanpe si katak sedari kawasan lumpur tu tempat ular-ular sawe mengawan..so lepas ular2 tu mengawan kompem la dyorg lapar..bile lapar kompem la terjah makanan...

-make selang beberape minit..

ikan keli melihat kelibat kawannye buat kali terakhir sebelum dimakan oleh ular sawe yg sudah puas begomol dgn nafsu masing2..

zrassss !!!beduyun ular sawe menerkam si katak...make puas la hati si ikan keli...baru la si ikan keli merasekan diri die hebat ,angkuh lagak.,dapat memuaskan hati beliau..

namun begitu...hehe..si katak ni punye luck la..org putih ckp..sbb dgn wajah dy yg hodoh ni..ular2 kat situ xde selere nak makan..yela binatang zaman skang ni moden..nak makan fish n chip je..

ON THE OTHER SIDE.selang beberape kilometer..kedengaran tangisan si ikan keli..ghupe-ghupenye(rupe-rupenye)..ikan keli tejerat dgn jala nelayan..menjerit si ikan keli..mengelupo..ntok mlepaskn diri..
namun suarenye dihindarkan oleh ikn keli lain yg bebas brenang kat sane..

make tatkala si pemancing nak tarik jala ...ikan keli ternampak sang katak yg buncit...dgn selambe katak nye korek idong pastu berenang kuak lentang sambil nyanyi lagu feberet kat si ikan keli..
kasi panas kat membe..

NAMUN ,scare tetibe si katak melompat keatas tangkal jale pmancing tu..

lepas tu ape lagi """tokojot mak ekau la "kate si pmancing..dgn keadaan tekejut tradi tanpa disedari jala yg ditarik, lucut di tangan si pemancing...maka secara langsung bebas la sang ikan keli
tersebut..
lalu si katak ni dtg dgn slamber die tarik jale kat si ikan keli tu supaye ikan keli bole berenang..

lalu si katak ni cucuh rokok sebatang then blah mcm hero...pergh time 2 ikan keli mule ah nak pujuk muyok..namun katak the legend terus pegi menghindari gangguan buas si ikan..sejurus selepas itu lagu hafiz noktah cinte pon berkumandang..dan hujan terus mnyanyi bersame..

-the end-

morale of the story..every cloud has it silver linings..haha xde kene mngene plak..ok so kalo u all paham crite ni..jgn la abaikan dyorg..meskipon dyorg 2 maybe mmbosankan , loser , buncit mcm polis pancit ..xbehave n etc..sbb at last dyorg ni gak yg akan tlong korg..so u all kipas susah mati wa slame ni..wa harapkan u all akan terus mnyokong wa dengan membank-in kan wang kpd akaun wa..hahaha..

hehe btw slamat berpuase guys kalau ade salah silap harap diampun..k2 i c u next..

fareWELL U ALL!-ikhlas dari MR.G!-

p\s-boring la menulis tapi xde income...mcm wat keje bangang plak...boring2..hehe..selamat berpuase kpd yg puase..

Wednesday, July 13, 2011

MELAYU???ape tu??

yeyeye..sy da bosan da muak dnga baju kuning mati la..baju merah patah kaki la..baju ijau sembelit..baju itam tecekik tahi la..waaaa bosan bosan muak ,,,bengang ku..ikot ati malas ah ak nk tggal kat mesia ni..sib bek bill clinton suh ak stay jage bdak2 kat malaysia ni...haish..haha mcm bese la Ucnle(eje uncle pon da salah ekoran dr jarang update blog..)..mcm bese ah ini hali wa mao cita pasai awek fb ni...bese la i kan cite gua pasal awek jela mane ade pasal epal pulak....

nk diikutkan cite...wa ni memg tekenal dah dgn matkutip* ....wa pon xpaham la asal dyorg gelar wa mcm tu..nk kate wa ensem memey x lah..nk kate tough ape lunch-auff...yela skang ni wa dah seda diri skit..kalau dulu tu,,tym skolah  cikgu ckp sape ensem angkat tangan ush aku la org 1st skali angkat..xnk kalah..kalau dulu ade acare lontar peluru ke lontar katak ke..memey aku la org 1st dtg padang..siap pakai sleeveless saje nk tayang lemak kat awek..yg paling wa tegelak skali tym wa nk lontar pluru wa tekentut kus-kus tapi mcm bese ah..pndai kentut pndai kaver,,ingatkan dpt kaver  rupenye ade gadis dnga..

tp sib bek awek tu ckp ckp"kentut bau mcm tuan xde bezenye"..kalo nak diikotkan bau ak tym tu bau perfume HUGO BOSS ..maknenye kentut ak tu wangy la ,korg jgn sala paham lak..

...tapi   tapi    tapi   ....itu dulu...

skang setelah dicurah dgn pngalaman tntang gadis2 ni..entahla..kdg2 muak..kdg2 bminat pastu mnyampah..as a conclusion ak sndiri pon xpaham tntg gadis..tp wa pham ape yg ade kat diri ak ni..

ak share sket gan korg gan awek2 yg biase nye wa knal..mcm bese la baru lpas add ..dy apprve ..pastu post la kat wall thx...ak pon da bangee la,.sbb slalu nye org yg ckp thx ni dy msti rase thutang budi pnye..

so,
wa pon on la chat gan dy...mcm bese la ..tny name suke makan ape ..kucing berak kaler ape..anak ade bape..blah blah blah..(mostly dlm 30 min ak chat gan dy..)tetibe komfirm dan jaye nye lah...msti dy tny mane dpt profile fb ni..

wa pon jujor la ckp la random je add...dy pon maki2 ckp kat wa ingat dy pompuan murah la ape lah..pdhal awal2 wa tgok status dy in a relationship..watpe ak nk pk mcm tu plak..aduyai..

lalu wa pon .ppffttttt..ape lunchauff...td siap baek punyaaa lg dy layan gua..skang mcm pisang pulak..layu wa jd nye..
so tanpe segan silu wa ckp..kalo nk block silekan la...

tp awek tu x block plak..ish pelik betol la cik tipah ni.....

wa sikit punye ikhlas nk kwn gan dy..sket pny sedap je dy reject gua..yela kalo nk diikutkan ..korg tgok aku pon takut la trauma la phobia la...ape la salah aku..yg korg nk takut pon ak pon xtaw...aduhai kecot ati ku..

tp yg peliknye keesokan harinye..wa accidentally jumpe dy kat cafe UIA..hush selendang merah..pipi pnuh blushing ..gincu dah mcm jalan tar punye tebal..memey amarika la mu ni..tgok dy dlm gamba cun melecun..tp hakikatnye...muahahahahhahahaha...wa  gelak besa tym tu...padan la smlm wa usha pic kat profile asyik snap gamba muke je...rupe nye badan die sais&^%%&%%&%^


so ..as a conclusion korg jgn risao kt ak la....asal "gory means no worry"..yela..lg pun ak da bese dah kene reject mcni..ak nk bekwn pon xbole..apetah lg nk ajak men congkak..kpd sape2 yg cun melecun 2 wa respect sama u all..jual la mahal lg...skali ku curah asam pedas kat muke baru nk jual murah..hehe tym tu memey allycats pon xnk beli der..

kdg2 wa terpikir gak ..kalo muke wa mcm drama korea ok gak..memey berebut la awek nak kat aku..tp leceh la pulak..nk layan sume..xpenat pancit pudar,,, dan mandol plak wa nnti..hehehe..hehe tajuk wa harini memey xde kene mngene..sory kpd pmbace sume.. EKAU TORKONO!

matkutip*-SEORANG MAMAT YANG XBEHAVE NAK BOLOT SUME AWEK YANG BARU BREAK OFF..hehe..


p/s-kpd sume pmbcace dan follower..bek korg bace surat kabo ke kitab ke..bace blog wa memey lu olang susa ati pnye maa..muahahahaa sory guys..;)