lalala

Sunday, July 31, 2011

LAST POST.ever...

Ye memang sedih nk dikabarkan pada berite ape lagi kate-kate mahupun bicare.,...seperti sediemaklum blog ni telah ditubuhkan awal february yg lepas...dan skarang setelah mendapat undian
dan sambutan yg dingin dr pihak penerbit dan pengarah ...dan setelah itu wa rase wa kne undur diri..

yela nk bagi laluan kepade blogger2 laen tampilkan diri...1st of all sape yg request nk jd follower tp wa xapprove 2 i am sory sgt2 kay..
(IM SORRY)"mcm si bangang amir maharaja lawak" ...

ok last skali ni la tajuk post wa yg last dan abadi...tajuk dia kisah seorang katak...

disebabkan wa nak off duty..wa kasi bedtime story kat u all.hehe

PADA SUATU HARI>>>BURUNG2 pun BERKICAUAN MENYANYI..ade yg bekerje,ade begembire..

namun ade jugak AHHHH~~AHHHH AHHHHH~~lega seekor katak yg leka mengorek pusat tanpe mghiraukan alam sekitar.dan tidak lama kmudian hummmmm!!!mencium jarinye yang penuh dgn daki beliau...

ini lah telatah seeko katak yg kebosanan..ape yg die wat cume nye melompat dr daun ke daun yg lain... sambil tu bemain perot nye yang gomel..

namun,satu hari ade ikan keli ajak berenang..tapi si katak ni takut nak berenang..
ikan keli dgn kompidennye suh katak duk belakang badan dy..

pelahan2 katak ni belaja berenang dr si ikan keli..maka timbullah detik2 pecintaan antare katak dgn si ikan keli..makan besame..tido dyorg bemanje dgn misai si ikan keli...si ikan keli plak maen dgn perot katak..eleh manje plak..

namun lame kelamaan ikan keli terase bahawe si katak ni hodoh bebenor..yela dgn perot boroi ,,mata tebeliak ..pastu kontrol macho nyanyi lagu negaraku tgah2 ujan...
dlm hati si ikan keli ni mnyampah kat si katak..yela jatoh la market si ikan koli ni....satu hari ikan keli ni nk prank si katak ni...

maka si ikan keli ajak si katak ni dgn beriya-iya nye berenang sambil nyanyi lagu negaraku..katak ni pon syok la sebab dia taw si ikan keli ni la satu-satunye fan #1 kat album negaraku die tu.

maka mereka pon berenang sampai kat lumpur2 si ikan keli pon cakap dia xtahan nk pi berak..katak pon bg la dia pi tandas...make laju lah si ikan keli ni berenang jauh meninggalkan si katak..

tanpe si katak sedari kawasan lumpur tu tempat ular-ular sawe mengawan..so lepas ular2 tu mengawan kompem la dyorg lapar..bile lapar kompem la terjah makanan...

-make selang beberape minit..

ikan keli melihat kelibat kawannye buat kali terakhir sebelum dimakan oleh ular sawe yg sudah puas begomol dgn nafsu masing2..

zrassss !!!beduyun ular sawe menerkam si katak...make puas la hati si ikan keli...baru la si ikan keli merasekan diri die hebat ,angkuh lagak.,dapat memuaskan hati beliau..

namun begitu...hehe..si katak ni punye luck la..org putih ckp..sbb dgn wajah dy yg hodoh ni..ular2 kat situ xde selere nak makan..yela binatang zaman skang ni moden..nak makan fish n chip je..

ON THE OTHER SIDE.selang beberape kilometer..kedengaran tangisan si ikan keli..ghupe-ghupenye(rupe-rupenye)..ikan keli tejerat dgn jala nelayan..menjerit si ikan keli..mengelupo..ntok mlepaskn diri..
namun suarenye dihindarkan oleh ikn keli lain yg bebas brenang kat sane..

make tatkala si pemancing nak tarik jala ...ikan keli ternampak sang katak yg buncit...dgn selambe katak nye korek idong pastu berenang kuak lentang sambil nyanyi lagu feberet kat si ikan keli..
kasi panas kat membe..

NAMUN ,scare tetibe si katak melompat keatas tangkal jale pmancing tu..

lepas tu ape lagi """tokojot mak ekau la "kate si pmancing..dgn keadaan tekejut tradi tanpa disedari jala yg ditarik, lucut di tangan si pemancing...maka secara langsung bebas la sang ikan keli
tersebut..
lalu si katak ni dtg dgn slamber die tarik jale kat si ikan keli tu supaye ikan keli bole berenang..

lalu si katak ni cucuh rokok sebatang then blah mcm hero...pergh time 2 ikan keli mule ah nak pujuk muyok..namun katak the legend terus pegi menghindari gangguan buas si ikan..sejurus selepas itu lagu hafiz noktah cinte pon berkumandang..dan hujan terus mnyanyi bersame..

-the end-

morale of the story..every cloud has it silver linings..haha xde kene mngene plak..ok so kalo u all paham crite ni..jgn la abaikan dyorg..meskipon dyorg 2 maybe mmbosankan , loser , buncit mcm polis pancit ..xbehave n etc..sbb at last dyorg ni gak yg akan tlong korg..so u all kipas susah mati wa slame ni..wa harapkan u all akan terus mnyokong wa dengan membank-in kan wang kpd akaun wa..hahaha..

hehe btw slamat berpuase guys kalau ade salah silap harap diampun..k2 i c u next..

fareWELL U ALL!-ikhlas dari MR.G!-

p\s-boring la menulis tapi xde income...mcm wat keje bangang plak...boring2..hehe..selamat berpuase kpd yg puase..

No comments:

Post a Comment