lalala

Thursday, December 9, 2010

o0o gadis

kesah tercipte bile ak di surau RNR kawasan xxxx ..kat surau ni ak berniat iktikaf..sambil tggu rakan ku sdg solat+tido gua kua jap amek oksigen..ush sdap nye oksigen mlm2 sejuk damai kosong palehotak ,palelutot aku..


selang 2 minit gua nmpak ade 2 org awek ni(pergh sorg mcm marsha milan london sorg ag mcm lyana jasmay)..mule2 gua nk tegur..tp gua tahan lagi sbb gua yakin dyorg mesti segan2 dgn gua  nye..

x lame pastu lalu lagi awek tu....dah la dyorg cun melecun der..ditambah plak dgn blushing..dgn cat walk nye dyorg bejaln tesipu2 dpan gue...mane gua tahan der..gue pon dgn slambe badak nye ,,dgn menarik napas (tahan perot),,,sambil wat muke jambu sket..jalan kearah  dyorg..

ehem2
"dik bedue ni sesat jalan ke?"tanye uncle

"a'a lah..kami nk cari pomen la bang kete kami rosak.."sambil menunding jari kearah kete ford ..

'kalau mcm 2biar sy tgok kerete u all dulu bole..'luah si uncle..walopon xreti haprak sal kete tp gua gua tetap pegi

dlm ati gua dah tebayang2 dah sinar mase dpan  dgn gadis2 ni,.cantek!korg kalo jalan sedepe dgn awek tu pon bole bau la perfume dyorg..xslap gue bau christinne dior..yg mahal tu..dah la cun wangi lak tu..cantek!

setelah sampai kat kete dyorg pon borak2 lah dgn gue.beramah mesre..chill2 gak lah lepak dgn dyorg..tym gua wat2 taw repair dyorg lepak dlm kete...mcm bese la cite sal adik bradik moyang monyet cucu cicit..pastu tuka topik lak sal kolej masing2..pastu tym gua nk tuka main topiknye (nk tny dah bepunye ke blom hehehe)

tibe2....

membe gua yg dlm surau td dtg..alamak potong2 line btol!

"hmm bangun pon ko!"dgn suare gentleman nye tegur membe
"hehe memperkenalkan awek gua uhum2!"gua pon tunjuk kat awek cun td..

"ape ko ckp ni??"lantas membe mnyambung.
 ......sejurus membe gua sampai awek2 tadi dgn kete2 skali ilang bersih licin ..gua plak kat  bawah pokok behampiran dgn pagar pemisah antare highway dgn hutan ..(cube korg bayangkan)..
"aik??tadi ade kete ford dgn awek due..ermmmm due org kat sini..halamak ai mane nye awek tu?"lebat si uncle

"F&*K td sini ade ford la sial!gua ..alamak!gua!adesh!!! "sambung si uncle ingin membuktikan kebenaran..

"awek mane nye??kang aku booking ko pnyepak kang!"pekik si membe..

...tra;lllalalalalala dah2 lepas 2 korg je bole pk keadaan gue...gua punye jantong mcm 2 org kate dah mc TERBAEKK~!

p/s sbb 2 la smpai skunk gua seram nk tegur awek..sian gua..

Friday, December 3, 2010

dunia wey!

kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahk

dah2 cukup2 xtahan ag rase nk gelak ni..
ok sambung..kahkahkahkahkah..dah la tu UNCLE!!!!misbehave la die..

mesti korg mnyirap kan tgok org gelak mcm 2??

ok la lets get to the point la ek??
actually ..mcm ni..

td gua usha profile2 awek2..ade due jenis profile wa usha..

ade yg awek2 jenis A+..dan ade gak awek2 jenis F-....

ok2..due2 awek ni jatoh sakit..sakit pompan mcm bese la der..kerenngge gigit pon da masuk icu..belom wa gigit lagi..nti masuk white house tros..lol!=)

ok2 awek jenis A ni..jato sakit dy post la kat wall facebuk dy.."SAKITNYE"....simple satu perkataan je

manakala,

awek jenis F ni plak post "OH SAKITNYE..SUMBODY PLS HELP ME..auch~~~...."dah bape pekataan?

selang brape saat je wa perhati status awek jenis A ni dah ade dlm 45 comment yg caring2..
Antare komen2 nye?:alamak u ok ke 2?nk i dtg cuapkan ubat?..alamak u dtg la klinik i esok..?..bnyak kan rehat dan istiqamah ye??(dan bnyak lagi )

yg awek si F ni plak..mcm bese la dy yg comment status sndiri...wakaka

yg wat kan ak tegelak ni awek F ni g post kat wall org laen mngatekan dy sakit..ish3 bgitu memerlukan perhatian ye tuan dan puan...sori ye no offence terhadap lelaki o pompan..

selang beberape jam...setelah begunung bukit didaki..setelah meneguk asam pedas ciliapi..setelah memuji badan ku yg berisi..baru la ade sorg brader ni komen.."g la jmpe dr." pastu awek gred F ni plak dgn salmber dunno nye g sound brader 2..

"U APE TAW ORG TGAH SAKIT! tym2 NI DY NK NGORAT2 PULAK!"

WAAKAKKAKA...pastu wa dgn tanpe segan silu nye mngerakkan tgan yg serbe berotot ni lalu klik kan kpd butang LIKE!

uhuum2??sebenarnye ape motif post kali ni ye DR.G??
LU PK LA SNDIRI DER!!!!WAKAKAKA

Sunday, November 14, 2010

-GENTLEMAN-

yeah .setelah lame xberus gigi,stelah lame x pegi mandi,stelah lame xservis muke gune kiwi,stelah lame xcuci bijirin di mate.akhirnye UNCLE berjaye mengupdatekan blog ini dgn bangge dan jayenye.mekacih kpd sume yg telah membace blog sy tqvm diucapkan......

.sgale nasihat yg dilemparkan amatlah bermakne.thx.

pernah x korg belagak mcm gentleman??korg taw x gentleman tu mcne org nye?gentleman ni selalu awek2 ckp selalu baik atau bahase santifiknye hensem,skunk uncle xsuke beleter panjang so uncle tros jela share ape ciri2 untuk mnjadi gentleman.tp korg pasan x manusie ni kalo kite cite bende yg btol dyorg xnk pcaye,tp kalo kite cite mende yg salah dyrg msti pcye so kite celoteh la bende yg salah..okay??peace

antare calon untuk mnjadi gentleman,

prihatin
kalo korg tersempak dgn awek tgah bwk buku beriban2 tolonglah buat2 langgar dye,,pastu wat2 slow-mo ah bangun...sdg awek tu mngeluh sakit mgharapkan petolongan seorg gentleman...lantas korg bangun halekan senjate rahsie ke blakang jgn lupe bg POOOOT! skit kat muke dy..kompem jato hati punye lah..
p/s-sblum tu pastikan mkan telor 1/2 masak 4 bijik.

romantik,
kalo korg nk sgt ciri2 romantik kat sini..uncle xley bg sgt ah..sbb ni ilmu sulit ni..kalo uncle bg korg mcne unlce nk cari makan?tp xpe la uncle gtaw jela sikit..mcni kalo korg  bru  abis date ke discuussion ke meeting ke..ape kate korg tumpangkan awek korg tu o kwn2 wanita tu...pastu apa lagi wat2 la rosak kete kat tgah2 jalan kosong ke ,kubur cine ke,hutan simpanan ke,gaung curam..selang sejam ke sehari ke..korg ckp ah kat dy..'april fool"..kompem penyepak dgn pnumbuk tu akan dilayangkan sbg tande cinta suci yg diberi..

disiplin,
bedisiplin ..ok andai kate ade wat janji pasti kan korg lmbt stengh jam,lagi chantek kalo sejam lmbt...sbb ape gurls ni memang suke mnggu...lagi lame lagi dyorg suke...pastu dtg2 wat muke innosence..bile tny sbb ape lmbat..huh yg ni korg kne mnipu sunat skit ..ckp la korg kua dgn pompuan laen...pastu korg tgok ah merah muke dy..btape dyorg bsyukurnye dpat romeo mcm korg..alhamdulilah la kan..

setie,
yes ..gentleman perlu stie kpd yg empat..dan yg empat perlu setie kpd gentleman,care2 nk dpt awek gentleman ni sng je.,..kalo korg ragu2 sgt dgn awek korg ni..takot dikebas org..pastikan  muke awek korg lebey kurg dgn tongkang pecah,haa kan snang mcm tu...kalo awek mcm 2  pon ade org nk kebas..dasar ko memg loser la der..

amanah,
hmmm,....mcni la..korg tatkale bedue korg taw x ade instnct yg kuat ...misal kate tym korg bedue ni lah korg nk tunjuk kuat..tym tu jugak lah korg nk jd hero sepenuh mase..n tym 2 jugak la duit korg dah mngalir mcm air.misal kate .tym lepak kat kdai mamak ade je si balak sound stepek kat mane2 mamak tu sbb muke dy mcm awek korg..hmm xpatot tol...mcni la ape kate korg amanah skit dgn awek korg..asal bedue je mesti kua makan ,xpon karoke ,xpon wayang etc..ape kate korg bwk g kilang sembelih mayat ke...kompem awek korg respect ah!(ape ni xde kaitan pon.damn i hate u UNLCE!)

jujur,
jujur dgn amanah ni sbnarnye adik bradik la ye....korg jgn  sgan2 nk luah kan ape yg korg rase kat si gadis...luah kan je..misal kate kalo awek korg bebau yg kurang mnyenangkan ..sound je "yang tau x ??kat kg. i ni ade babi..babi ni punye bau same je mcm yang...so bile abg jmpe yang tringat le kat babi tu.."..kalo awek korg xckup mekap ..ckp je muke  dyorg mcm udang xcukup bulan...remember la ye kasih syang antare pasangan wajar dijage ye tuan puan..bak kate org tue "kebahgiaan  sebuah pasangan dtg dr kejujuran seorg insan"...


ok stakat tu jela hari ni,,
ingat taw ape yg uncle aja...demi mase dpan besame..

p/s-sebenarnye uncle tgah tension.kasut dy kne taik kucing ..so dy pon mngarut la bukan2..segale kesulitan amatlah dikesali..

Sunday, October 24, 2010

M.A.M.A.K.

hello guys..skang bukan mase nk update blog..namun setelah bnyak aduan dr pelbagai pihak.uncle terpakse la update kan kali ni..maybe dis story not intersteing at all...namun smangat menulis nye tetap ade jauh disudut hati si Uncle(ape punye ayat daaa xde kene mngene)..

op..op..op....ush kekok la mcne nk wat blog..maklum la tgan selame ni pgang buku duk menelaah pelajran tetbe pgg computer..aiya potong2


sepanjang idop korang penah x .. puas ati g kedai mamak..?walopon skali pon jd la..
kdg2 korg order roti kosong dgn kari..dpt kari basi
order air kosong 2 jam baru sampai(maklum la air yg paling susa nk buat.)
oder nasi goreng tp ade selit rambut2 yg xsenonoh..
eriiiii yekkk..ok2 back to basic la

tesebut la al kisah, kat kdai mamak ni..
time 2 tgah pg sunyi  memg xde org ah..


unlce tgah bejoging tym 2..tp stelah beberape langkah uncle dpt hidu bau makanan..so stop jela jap ..org kate rezeki jgn ditolak..

bau tu sbnarnye dr mamak tgah goreng ayam.niat hati nk makan gak ..tp wallet tertinggal kat bilik.

lalu uncle dtg dgn gaye jalan mcm dato' jalaludin hasan nye g la order, nan tandoori ayam satu ..

yg herannye tym tgah order ni maple ni wat donno je.uncle pon bengang la.memg xkenang budi nye maple..dala ko tgah lepak2 pastu tym wa tgah order lu wat donno lak..

uncle naek berang g la kat maple tu.

"oi! ang mai sat!!td nan tandoori suda buat blom"pekik si maskulin

"sabarlah bang,kwn tidor la.."kate si maple yg itam

"o0o ko melawan lak!bg ko pnye passport skang!"gertak si uncle G yg sase

"ada la bang ,ada sama boss la"layu si maple

"ko bnyak ragam lak kan..aku ckp BAGI bagi LA!!!!!"sembang si Uncle G.sambil menunjukkan kad student die sekali imbas.

pastu dgn tetbe die mgelabah lalu nangis dpan kaki gue..siap cite sal family die kat nepal sane..sadis gak ah..bini dy sakit..anak sume xde skola..susu pon skali sminngu je minum..tp Uncle xpaham nye asal dy kne cite sume2 ni..

"ok2 sikarang lu buat saye punye nan sama itu horlick ais..lu bungkus ok.."lemah si pemude sopan ini.

selang tige minit da siap wa punye nan..pastu ape lagi.....wkakakakakakka(gelak sejahat yg bole) pastu beredar le si uncle tp sebelum tu dgn slambe nye tepuk sebelah bahu si maple yg nangis td sambil berkate

"ok next tym,wa xnk tgok lu malas2 lu kne rajin2 ok?"sopan si uncle dgn wat style dato' nye.

"terima kasih abang manyak2 time kaseh"sambung si maple

rezeki jgn ditolak maut jgn ditempa,so kalo arini dpat la nan free ikhlas dr maple tu...tp esoknye da sakit perot..standard la

p/s:dah la sblum blah kt kdai mamak .. uncle terlepas satu das tembakan bau rose!sungguh misbehave la UNCLE!

Tuesday, September 14, 2010

S.E.S.A.T.

ya itu lah topik kite pada hari ni...
anda besame saye lagi dlm rancangan jgn tido besame gigi..
ya pada hari ni kite memerlukan tenage pakar untuk mmbentangkan topik ini..
ya itu dia tetamu undangan kita..dipersilekan y.a.b.tun sri dr. uncle G

mekacih pnguruci majlis,para audience jgn tgok i mcm 2..takut~~heee..para kamereboy..snap gamba i proper kay..pembancuh air,pencacah najis serta hadirin dan hadirat yg dihormati skalian..

sebelum saye memulakan bicare,
sebelum kite memanaskan minde,
marilah kite ngorat anak dare,
moge idop kekal bahgie.....

first nk share dgn korg..mcm mane layanan korg antare membe n awek??

ade sorg mamat ni yg jwb dgn kompident.."ak lyan awek lebey la..membe?? pe brg..sume 2 bullshit je"

minah pon jwb.."mesti la balak i...syg kat dy sgt taw..mucuk i tu kalo x jumpe i kompem layu mcm pisang dah dy..lebiu habi meowmiawmeow".

antare kisah gedik yg smpat kami rakamkan smase satu couple tgah bemiaw-meow kat dlm karoke....

"abbaang..kalo kite shusa abg nk tlg kite x?"kate awek

"eh meshti laaa..kalo ayang susa..abg la org 1st tolong:"..(jwb dgn tenang sambil korek idong)"sambung si kayu balak

"tapi kalo kite thade uwit ayang bole bg x?"pancing si awek

"ayang ..u kene paham ..kasih cinte i kat u ni xde nilai nye..stakat 5k 10 k apa ade hal!..(sambil membelai muke wajah awek nye lalu disentalkan setepek najis hidung setimpal dgn wajah awek nye)"

eiyyy...kite shuke abooeeng..muah!@##%^&!

mcm mane lak ketke korg dgn membe..??(kejadian di asrama perempuan)

"weh mintak tolong siki*** (belum smpat nk abiskan ayat)"kate si membe

"ahh xley xley xley.."hush dgn spantas kilat musibat die punye laju mnjawab

"oh yeke..weh jom pegi makan sekali..?"tnye membe

"ahh xpe2..ko g jela dulu(sambil tesenyum sorg2 melayan msg dgn balak)""kate ahli  couple

"ko nk kirim ape2 x??"kate si membe

"haa bole gak..air asam pedas,gulai kambing masak betani,dgn sayur kobis cicah gule..thanksss"kate seorg ahli couple

membe pon g la sesorang~~~dah la duit xbg,..

dala malas la nk explain....xkuase i nk explain bnyk..

labu-labu labi labi,
suka suku suka suki,
soyonara jumpe lagi,
jumpe lagi besame gigi...

zzzz...walopon Uncle g kuat besenam..namun dy tetap gemok...knape ek?

Monday, September 13, 2010

wanita

hahaha senanye uncle G tulis tajuk ni dah salah sbb uncle G telampau ngantok..so  tajuk sebenar post kali ni..
akan diberitahu pd hujung topik ya..

errr....ape nk sembang dgn korg ni!!!buntu aku buntu...
mama..mama..mama
tulunglah aku yg sedang minggguung~
..ku rasa kan birus-birus chenta~~~

dah la kite cite sal gegurl(girls-girls)..


GEGURLS-lazimnye disinonimkan dgn ayu,insan yg punye daye tarikan kpd boboy..
dari segi raut wajah muke..
mate yg ayu(dgn eye shadow MAYBELINE shj)..
pipi yg mekap tebal n paling penting sais taik lalat kat muke.. (semakin besa taik lalat semakin  menarik pandangan setiap yg memandang)..

kalo lah korg boleh pilih sebelum ko rg dilahir kan nk jd lelaki o gegurl..mane st yg korg pilih..??
haaa ni criteria bedasarkn experiment dan pmerhatian professor G thadap gegurl..

gegurl ketike nk kua amik duit kat marybank.
  1. kne la mandi dulu dr umah..
  2. lpas tu amek bedak segenggam tepek kat muke(hamek kau!)
  3. sesudah itu tambah kn secukup rase perfume 
  4. namun ramuan masih xsempurne.losyen MEIBELIN lak digunekan..maklum la malaysia ni hot taww~~habis kulit i ni ..(pdhal memg dah itam sejak azali lg)
  5. dah complete rukun2 make-up..si gegurl ni tetbe ade sumtin wrong lak..cium ketiak cikit..WAAALALAALALA~~~!@#$%(rupenye tlupe pakai deodorent ketiak laa)
  6. dah ilang bau complete baru la check cermin ntok tgok wajah nye yg ayu....".alloor ade jerawat tashuke,tashuke,tashuke,tashuke..eiii..xmo g la..malu i mcni..nti kalo uncle G tnmpak i ..msti dy tkjot tgok jrawat ni.."  ..
  7.  make tertangguh la al-kisah gegurl nk g kua duit..
pada minggu depannye..

ha tym 2 dah xde jerawat dah complete case 1-6...kat atas..
  1. start engine kete..dgn slambe mak bapak dy tros grak ke marybank..(mane la xrosak engine tu yeop! panaskan le engine dulu!! )
  2. dah sampai bank...perfume sembo dlu sepuas2 ati..pastu spek mate itam da pakai ..baru lah g mesin ATM..sesudah smpai..tgok ade brader maskulin lak...kat situ
  3. ape lagi..pantang nmpk laki ensem..tgah2 berato tu kne la attract mamat tuh..
  4. dgn slambe donno nye wat2 langgar brader 2.."auch,,auch.,cakitnye dade kiteoo tulang kite patah..adudududi..uuhhh.awkk help me pls ni.."
  5.  "u ok ke??sory i tgah urgent ni??errr..ok ni kad sy kalo ape2 juz leave a msg ok.."lalu brader tu pon blah
  6. lalu mekarlah la idong  si minah ni..sambil bekate"ish laki2 skrg pantang tgok gurls cantik!suke sgt amek kesempatan kt gurl mcm i!!(sambil entak kaki 3 kali).menci!menci!menci! zz(pdahal dlm ati yes!yes!)
  7. dah selesai  kua duit kat bank..tgok cermin dlu(btol ckp mak aku..aku ni sexy dan hot sape yg xnak )..begerak lah kat kete..pastu rilek2 dlu pasang radio..denga lagu noobhan sampai abis..pastu nk reverse kete teragak2 smpai jem jalan kat situ..kete kalo lambogini xpe gak..ni kancil pon da fail..apa cita?..
  8. dah bejaye reverse kete.. sampai trapik lait kete tbe2 mati...oo rupenye x lepas hand break lagi..sedih gile ~~~T_T
sesudah smpai umah nk kol brader maskulin td ..tibe2 suare pompan lak yg muncul.."eii curang aku benci laki curang!!!"(sambil mnyampak kan enset kat lantai)..lalu membe si gegurl yg serumah ni pon perlahan kutip enset kat lantai tu.

si kwn binggung ..lalu bertanye la kpd si gegurl     "weh asal dgn u nih?..cape wat u arini"

dgn lantas si gegurl ni pon mnjwb  "balak kite curang..td aku kol dy tp pompuan mane yg jwb!menchii!"

pastu si kwn wat loudspeaker "harap maaf numboq yg anda dail tidak pernah didaftarkan lagi..bla..bla..(suare jelas operator maxis)"..
"eh btol ke pompuan ni yg ckp dgn ko td?"tanye si kwn

dgn lantas dgn pnuh kompiden.."ha pompan tu la..perampas!!"


si kawan temenung sejenak....(hanye tuhan yg tahu prasaan si kwn)


huh pnat tol menaip kisah si gegurl ni.....


cube korg bayangkan...ini baru skali si gegurl kua duit...cube kalo kua duit 10x ??

..ok lah ckp banyak pon tak gune..snang cite..
...lu pk  la sndiri der...


 

Sunday, September 12, 2010

MELAYU!

SAJAK ini UNCLE 'G' nk tujukan kpd semua..
mostly melayu..
hayatilah bersama-sama....

.
SESUNNGUHNYA TIDAK ADA YG LEBIH MNYAYAT HATI DARI MELIHAT BANGSAKU DIJAJAH,
TIDAK ADA YG MENYEDIHKAN DARI MELIHAT BANGSAKU DIHINA,
AKU LIHAT LAYU DALAM MELAYU,


AKU PASTI BUKAN AKU SEORG SHJ YG NMPAK,
ADA JUGA BERCADANG BERTANYA TUAN PUNYA,
TAPI BERCAMPUR RISAU DENGAN TAK TERGAMAK,

NANTI DIKATA TAK BESYUKUR,DIKATA TAK SEDAR DIRI,
JADI AKU MENYENDIRI,MEMERHATI DAN AKHIRNYA MENGAKUI,

YANG KITA SENDIRI MEMBIARKAN BUNGA RAYA LAYU KE KANAN,
DAN DIBIAR BUNGA TAK CANTIK MEKAR KEKIRI,


AKU LIHAT LAYU DLM MELAYU,
TANAH AIR YG KITA SIRAM KITA BAJA,


TAPI ANGIN APE KITA LUPA,MEREKA MERANCANG MASA MENJILAT BANGSA,

13 HARIMAU BETUKAR MENJADI MANGSA,KITA LUPA NENEK MOYANG KAYA RAYA,
JANGAN SESEKALI DIGADAI HARTA BENDANYA.


KU LIHAT LAYU DALM MELAYU




TAKKAN MELAYU HILANG DUNIA,
TAPI APA GUNA TAK HILANG DIDUNIA KALAU KEWUJUDAN TAK DIRASA,
PETAH BERBAHASA KUDRAT TAK BERJASA,

ORANG BERBUDI KITA HANYA TAHU MERASA,
SELALU LARI BILA DIRAPAT SELALU MALU BILA SOALAN DIAJU SELALU SEGAN MEMBERI PENDAPAT,

RELA MENGIKUT DARI MENERAJU,
BELUM NYANYI SUDAH BERSORAK,

SUKA BERJANJI DALAM BEBORAK,
BUKAN KATA TAK ADA OTAK
CUMA TAK BERFIKIR DI LUAR KOTAK,

KU LIHAT LAYU DALAM MELAYU
AKU JADI SAYU BUNGA MENANGIS DIA MENDAYU
MAHU JADI CANTIK TETAPI RAGU,
AKU MERAYU

BANGUNLAH SEMULA HIDUP KEMBALI
JANGAN TUNGGU MATAHARI MATI
CEPATLAH MEKAR SEBELUM TERLERAI,


PERJUANGAN KITA BELUM SELESAI..

KERANA HANYA YANG CEKAL DAN TABAH 
DAPAT MEMBINA MERCU TANDA,
BANGSANYA YANG BERJAYA.












hasil nukilan,
mr.malique .

p/s:uncle G tertampar apabila terdenga sajak ini..
teringat lagi penangan ustaz tampar sebab tak pergi kelas mengaji,

setitis memori

teringat kt MY UNCLE

peristiwa ni berlaku kat upnm..mase inteview lepas spm..aku nak amik engineering  upnm..ujian lari aku siap dpt kelas 1st(xcaye tny budak2 ni),BMI(aku dpt normal--tym 2 x gemok ag)....tp xlepas inteview speaking..sbb aku dah bagi jwapan samseng kat staff tu n buat die gile jap nak pk kuiz aku..waktu part ni............

(jap!!!sory r...aku bodoh ckit english..maklom la UNCLE 'G' lahir je kat paris ..tp petah bm(insan patriotik la kan)..aku translate dlm bm je inteview die ni..kalu aku wat kot bi,kang ade plak Cikgu2 Grammar komen kat bawah ni..)
(semua inteview ni dlm bi tau)

stap=awak mmg minat enginer la ni ye?mmg cite2 awak?

unlce G=aaah..mmg saya minat gile..(dlm bi neh!!jgn pk aku xleh speaking)

stap=bg nama engine n awak hurai ckit pasal scope kerje dia..

unlce G=oh engine adalah satu jurusan yg dimiliki oleh setiap lelaki maskulin ..bla....bla...bla..(aku jawap lancar dlm bi..sbb smlm da practice)

stap=er..dlm family awak ad x yg kerja sebagai engineer?

unlce G=(agak lame aku pk...last2 kluar ayat ni)yes..sure...MY FATHER IN LAW..

2 minit berlalu...

staff=u mean YOUR UNcLE????

unlce G=!@#$%^&*()..yes....^^

aku pasti!aku xpas sbb neh!!kalu x aku da dok kat upnm da!malu!malu aku di buatnye..nk mnyorok xbole sbb bdan besa..

p/s=dah la ngah aku inteview ni,ade plak bau kentut..aku xtau staf mane yg kentut..aku rase sbb bau kentut ni la wat aku tersasur.ni sume sala stap kentot!.haha..

hari raya

ha seronok la tu cite pasal beraye!
zzz..raye seharusnye jd paling best dlm idop korg.
 masok tahun ni genap la 20 tahun ak beraye kat muke bumi ni..

ini cerite mengisah kan seorg budak mnaymbut hari raye !!!selamat membace!


6am..tetetetetetetetetetetetetettetet..

 terjagelah seorg wira raye tgah gosok mate(bajet manje)..pastu korek telinge(penuh nikmat)..huuush masyuk!
and then dgn selambenye g cium nikmat 2 ..sambil berkate(PERGGGHHH!~~)

lalu budak debab 2 dgn besemangat nye kejot satu rumah.
pastu kul 6 suku dah mule mandi ..sblom mandi kne la bg *bebel goreng* dlu kt abg dy..

WEH MANGKOK KO XRETI2 NK BANGUN KE?(suare ala2 org tue ..bajet stylo ah tu)

niat kejot yg xikhlas tu sbnarnye saje je nk tnjok kt mak2 sdare aku yg ade kat situ yg gua ni dah matang...
ank sdare sume xkejot sbb nk bg dyorg lambt solat raye..hehehe(jahat gilo si debab)
so nanti kezen2 si debab bru tabiiik kat dy..lpastu duit extra la apa lagi!


pastu mandi la seorg debab dgn jayenye bejoget2 mcm shon kissten sronok gle si debab ni.
masyuk nye mandi awal pagi kompem ah dui.

tibe2 lak~~yg potong stimnye tym mandi aritu bole lak xde air

memg mnyirap lengkong la si debab tu..
tu la hal sape suh mandi awal kan da kene .sengal nye la debab ni..
dgn bdan yg debab tuala pon tehegeh2 mcm nk telucot je..selambe je kua nk g cari air.

kesian si debab..lpas tu jln la si debab nk g bilik tuka baju..
kelihatan ank2 buah ,mak sdare opah2 sume tgah masyuk tgok brite pagi(sume muke hampe xde air),.

.
si debab dgn perot yg xbrape nk lawa ni pon hnmnmmmph(tarik napas nk kaver perot  la)
punye la slow motion nye dy jalan mcm -tom kurus- kpale dongak(nk kate dy sorg jela yg sempat mandi)
tp yg langgar ati si debab ni beb  tgah2  bajet post model

uppsss!!

tuala yg disangkekan jaguh(tuale yg ade gamba ultraman)gugur dr pohon dedaunan embun..

lalu rumah yg sayu sepi hanye yg td hanye bunyi berite yg bosan saje besuare..kini betuka mnjadi rancangan realiti raja lawak..kecah nk mamposs~~~

si debab tu dgn muke dah mcm tongkang pecah..still cover senyum..rilek je dy masuk bilik..
pastu selang bape 2nd mengalir lah air mate maskullin si debab ...lalu biliknye dikunci sebaek2nye(bajet mcm gadis ayu lak)

si debab yg smagat nk g masjid nk solat raye td kini .macho jd hanco..malangnye satu family xseda yg si debab ni x g solat raye....dah la si debab..

tym 2 la 1st tym si debab beraye seorg diri bosan xbemaye..
usha dr tingkap tgok anak2 sdare tgah bz  besalam2an (sambil wat muke paling baek mgharapkn duit raye)..dkt halaman rumah

lalu timbullah persaan bedolak dalih+jelez setelah melihat keceriaan kegirangan familynye.. angpow yg dibuka oleh anak buahnye merupakan duit merah!!..

dgn semangat dendam menuntut hak duit raye si debab ini tegese2 pakai beju raye lalu tros ke halaman rumah ..

bermuke merah ,penuh jeles kat ank buah yg masih kecik..

NAMUN~~~

setelah besalaman dgn family beliau ..satu angpow pon xdpt..si debab kemudian usha setiap muke mak2 sdare dy..sume muke mcm xtaw yg si debab ni tgah tacing gile...si debab kemudian mengundurkan diri setelah gagal mengawal emosi..lalu dgn snyap dy bejalan menundukkan kapla..pelahan2 air mate nye jatuh beederai~~..


teguris hati...si debab membayangkan mase depannye bukan ntok family..damn hari raye!!kini imej hari raye yg dgambarkan pnuh keceriaan kini dah jd mcm hutan tebakar.pnuh dgn niat bukan2..


selang beberape langkah~tgan si debab ditarik pelahan2 ..
abgche' nak duit raye?(dgn suare serak basah)umpan seorg ank sdare si debab..

si debab pelahan2 memalingkan kapla..telihat semua ahli family beliau tesnyum indah..
kezen mngezen si debab yg sblum ni wat slambe sume tesenyum girang..
pelahan adk sdare si debab menarik tgnnye then dipeluk girang..
then, abg si debab dtg n tros memelok si debab..
sidebab yg bergaye pon dgn selambe re-salam* kpd setiap ahli family..
walopon xde duit raye yg dihulurkan namun rase hati yg sgt lege tenang tu terpamapang di wajah si debab..

kini si debab baru tahu hari raye merupakan hari ntok mnyatukan family..
bukan skadar duit raye betaburan...
ternyate si debab kembali girang sediakala...menyambut 1 syawal besame family yg terchenta...



keesokan harinye ketike ibu sidebab membasuh baju nye..

mak:weh adik knape x keluarkan angpow ni dr baju!

si debab:mane ade adik dpt angpow time raye mak...

mak:adik awk nk mak basuh skali duit awk ni baek awk amek skrg!mak kire sampai tige je ..satu....due!..tige!..TIGE STENGAH!


si debab belarian umpame singe mendapatkan  ayam blackpepper..

tekilan la si debab sbb ..dy ingat kan xdpt elaun raye smlm...
terharu si debab kpd setiap kezen yg dtg smlm...
dlm hatinya(tq makngah makyang maksu mak landak maksu achik nor mamak mamasiang etc.)..


smpai skrg si debab masih tahu erti sebenar eidulfitri ...
CREDIT SI DEBAB 
TO ALL MY FAMILY!~

bebel goreng-satu suku kate yg digunakan untuk membebel scare reingkas
re-salam-woi!english korg level bape!!salam balik la maksod nye!

scence act on year 2000 in my kampung parit!

Saturday, September 11, 2010

ASSALAMUALAIKUM dr general gori

semekom sume.
sy ni budak bru blaja nk wat blog.
saje kongsi cerite idop dgn kalian.
nk taw gak ape rase seorg penulis yg bekaliber ni..

kalo ade sbrg teguran anda mmg dialukan ..
xkesa la korg nk caci ke ape ke..sbb ku ni memg pnyabar org nye..

sampai org kg. ku pon berebot nk amek jd anak mnantu..tp ape kan daye aku masih mude,
tepakse la tangguhkan impian dyorg..

 ish !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!(straight to the point jele yek)

1.kaloo ade tekasa bahase,tekilan rase,teputos cinte..

2.harap dimaafi la ye..sy hanye insan biase.same mcm korg ade
mulot,idong,mate gak same dgn korg(ayat bdak dajah satu)

beze cume sy ade MULOT yg sexy ,HIDONG mancung la tanye lagi!,MATE yg ayu la..and paling penting PEROT yg bekualiti ..




yg tulus menjalankan tugas!

............uncle-G...............                                                                                                             
(muhammad al-gurihansem)