lalala

Sunday, July 31, 2011

LAST POST.ever...

Ye memang sedih nk dikabarkan pada berite ape lagi kate-kate mahupun bicare.,...seperti sediemaklum blog ni telah ditubuhkan awal february yg lepas...dan skarang setelah mendapat undian
dan sambutan yg dingin dr pihak penerbit dan pengarah ...dan setelah itu wa rase wa kne undur diri..

yela nk bagi laluan kepade blogger2 laen tampilkan diri...1st of all sape yg request nk jd follower tp wa xapprove 2 i am sory sgt2 kay..
(IM SORRY)"mcm si bangang amir maharaja lawak" ...

ok last skali ni la tajuk post wa yg last dan abadi...tajuk dia kisah seorang katak...

disebabkan wa nak off duty..wa kasi bedtime story kat u all.hehe

PADA SUATU HARI>>>BURUNG2 pun BERKICAUAN MENYANYI..ade yg bekerje,ade begembire..

namun ade jugak AHHHH~~AHHHH AHHHHH~~lega seekor katak yg leka mengorek pusat tanpe mghiraukan alam sekitar.dan tidak lama kmudian hummmmm!!!mencium jarinye yang penuh dgn daki beliau...

ini lah telatah seeko katak yg kebosanan..ape yg die wat cume nye melompat dr daun ke daun yg lain... sambil tu bemain perot nye yang gomel..

namun,satu hari ade ikan keli ajak berenang..tapi si katak ni takut nak berenang..
ikan keli dgn kompidennye suh katak duk belakang badan dy..

pelahan2 katak ni belaja berenang dr si ikan keli..maka timbullah detik2 pecintaan antare katak dgn si ikan keli..makan besame..tido dyorg bemanje dgn misai si ikan keli...si ikan keli plak maen dgn perot katak..eleh manje plak..

namun lame kelamaan ikan keli terase bahawe si katak ni hodoh bebenor..yela dgn perot boroi ,,mata tebeliak ..pastu kontrol macho nyanyi lagu negaraku tgah2 ujan...
dlm hati si ikan keli ni mnyampah kat si katak..yela jatoh la market si ikan koli ni....satu hari ikan keli ni nk prank si katak ni...

maka si ikan keli ajak si katak ni dgn beriya-iya nye berenang sambil nyanyi lagu negaraku..katak ni pon syok la sebab dia taw si ikan keli ni la satu-satunye fan #1 kat album negaraku die tu.

maka mereka pon berenang sampai kat lumpur2 si ikan keli pon cakap dia xtahan nk pi berak..katak pon bg la dia pi tandas...make laju lah si ikan keli ni berenang jauh meninggalkan si katak..

tanpe si katak sedari kawasan lumpur tu tempat ular-ular sawe mengawan..so lepas ular2 tu mengawan kompem la dyorg lapar..bile lapar kompem la terjah makanan...

-make selang beberape minit..

ikan keli melihat kelibat kawannye buat kali terakhir sebelum dimakan oleh ular sawe yg sudah puas begomol dgn nafsu masing2..

zrassss !!!beduyun ular sawe menerkam si katak...make puas la hati si ikan keli...baru la si ikan keli merasekan diri die hebat ,angkuh lagak.,dapat memuaskan hati beliau..

namun begitu...hehe..si katak ni punye luck la..org putih ckp..sbb dgn wajah dy yg hodoh ni..ular2 kat situ xde selere nak makan..yela binatang zaman skang ni moden..nak makan fish n chip je..

ON THE OTHER SIDE.selang beberape kilometer..kedengaran tangisan si ikan keli..ghupe-ghupenye(rupe-rupenye)..ikan keli tejerat dgn jala nelayan..menjerit si ikan keli..mengelupo..ntok mlepaskn diri..
namun suarenye dihindarkan oleh ikn keli lain yg bebas brenang kat sane..

make tatkala si pemancing nak tarik jala ...ikan keli ternampak sang katak yg buncit...dgn selambe katak nye korek idong pastu berenang kuak lentang sambil nyanyi lagu feberet kat si ikan keli..
kasi panas kat membe..

NAMUN ,scare tetibe si katak melompat keatas tangkal jale pmancing tu..

lepas tu ape lagi """tokojot mak ekau la "kate si pmancing..dgn keadaan tekejut tradi tanpa disedari jala yg ditarik, lucut di tangan si pemancing...maka secara langsung bebas la sang ikan keli
tersebut..
lalu si katak ni dtg dgn slamber die tarik jale kat si ikan keli tu supaye ikan keli bole berenang..

lalu si katak ni cucuh rokok sebatang then blah mcm hero...pergh time 2 ikan keli mule ah nak pujuk muyok..namun katak the legend terus pegi menghindari gangguan buas si ikan..sejurus selepas itu lagu hafiz noktah cinte pon berkumandang..dan hujan terus mnyanyi bersame..

-the end-

morale of the story..every cloud has it silver linings..haha xde kene mngene plak..ok so kalo u all paham crite ni..jgn la abaikan dyorg..meskipon dyorg 2 maybe mmbosankan , loser , buncit mcm polis pancit ..xbehave n etc..sbb at last dyorg ni gak yg akan tlong korg..so u all kipas susah mati wa slame ni..wa harapkan u all akan terus mnyokong wa dengan membank-in kan wang kpd akaun wa..hahaha..

hehe btw slamat berpuase guys kalau ade salah silap harap diampun..k2 i c u next..

fareWELL U ALL!-ikhlas dari MR.G!-

p\s-boring la menulis tapi xde income...mcm wat keje bangang plak...boring2..hehe..selamat berpuase kpd yg puase..

Wednesday, July 13, 2011

MELAYU???ape tu??

yeyeye..sy da bosan da muak dnga baju kuning mati la..baju merah patah kaki la..baju ijau sembelit..baju itam tecekik tahi la..waaaa bosan bosan muak ,,,bengang ku..ikot ati malas ah ak nk tggal kat mesia ni..sib bek bill clinton suh ak stay jage bdak2 kat malaysia ni...haish..haha mcm bese la Ucnle(eje uncle pon da salah ekoran dr jarang update blog..)..mcm bese ah ini hali wa mao cita pasai awek fb ni...bese la i kan cite gua pasal awek jela mane ade pasal epal pulak....

nk diikutkan cite...wa ni memg tekenal dah dgn matkutip* ....wa pon xpaham la asal dyorg gelar wa mcm tu..nk kate wa ensem memey x lah..nk kate tough ape lunch-auff...yela skang ni wa dah seda diri skit..kalau dulu tu,,tym skolah  cikgu ckp sape ensem angkat tangan ush aku la org 1st skali angkat..xnk kalah..kalau dulu ade acare lontar peluru ke lontar katak ke..memey aku la org 1st dtg padang..siap pakai sleeveless saje nk tayang lemak kat awek..yg paling wa tegelak skali tym wa nk lontar pluru wa tekentut kus-kus tapi mcm bese ah..pndai kentut pndai kaver,,ingatkan dpt kaver  rupenye ade gadis dnga..

tp sib bek awek tu ckp ckp"kentut bau mcm tuan xde bezenye"..kalo nak diikotkan bau ak tym tu bau perfume HUGO BOSS ..maknenye kentut ak tu wangy la ,korg jgn sala paham lak..

...tapi   tapi    tapi   ....itu dulu...

skang setelah dicurah dgn pngalaman tntang gadis2 ni..entahla..kdg2 muak..kdg2 bminat pastu mnyampah..as a conclusion ak sndiri pon xpaham tntg gadis..tp wa pham ape yg ade kat diri ak ni..

ak share sket gan korg gan awek2 yg biase nye wa knal..mcm bese la baru lpas add ..dy apprve ..pastu post la kat wall thx...ak pon da bangee la,.sbb slalu nye org yg ckp thx ni dy msti rase thutang budi pnye..

so,
wa pon on la chat gan dy...mcm bese la ..tny name suke makan ape ..kucing berak kaler ape..anak ade bape..blah blah blah..(mostly dlm 30 min ak chat gan dy..)tetibe komfirm dan jaye nye lah...msti dy tny mane dpt profile fb ni..

wa pon jujor la ckp la random je add...dy pon maki2 ckp kat wa ingat dy pompuan murah la ape lah..pdhal awal2 wa tgok status dy in a relationship..watpe ak nk pk mcm tu plak..aduyai..

lalu wa pon .ppffttttt..ape lunchauff...td siap baek punyaaa lg dy layan gua..skang mcm pisang pulak..layu wa jd nye..
so tanpe segan silu wa ckp..kalo nk block silekan la...

tp awek tu x block plak..ish pelik betol la cik tipah ni.....

wa sikit punye ikhlas nk kwn gan dy..sket pny sedap je dy reject gua..yela kalo nk diikutkan ..korg tgok aku pon takut la trauma la phobia la...ape la salah aku..yg korg nk takut pon ak pon xtaw...aduhai kecot ati ku..

tp yg peliknye keesokan harinye..wa accidentally jumpe dy kat cafe UIA..hush selendang merah..pipi pnuh blushing ..gincu dah mcm jalan tar punye tebal..memey amarika la mu ni..tgok dy dlm gamba cun melecun..tp hakikatnye...muahahahahhahahaha...wa  gelak besa tym tu...padan la smlm wa usha pic kat profile asyik snap gamba muke je...rupe nye badan die sais&^%%&%%&%^


so ..as a conclusion korg jgn risao kt ak la....asal "gory means no worry"..yela..lg pun ak da bese dah kene reject mcni..ak nk bekwn pon xbole..apetah lg nk ajak men congkak..kpd sape2 yg cun melecun 2 wa respect sama u all..jual la mahal lg...skali ku curah asam pedas kat muke baru nk jual murah..hehe tym tu memey allycats pon xnk beli der..

kdg2 wa terpikir gak ..kalo muke wa mcm drama korea ok gak..memey berebut la awek nak kat aku..tp leceh la pulak..nk layan sume..xpenat pancit pudar,,, dan mandol plak wa nnti..hehehe..hehe tajuk wa harini memey xde kene mngene..sory kpd pmbace sume.. EKAU TORKONO!

matkutip*-SEORANG MAMAT YANG XBEHAVE NAK BOLOT SUME AWEK YANG BARU BREAK OFF..hehe..


p/s-kpd sume pmbcace dan follower..bek korg bace surat kabo ke kitab ke..bace blog wa memey lu olang susa ati pnye maa..muahahahaa sory guys..;)

Monday, January 31, 2011

oh my "SPIDER G"

ok skunk malas nk muqadimmah dgn korang...sbb ape.

asal minah2 manepon kat mesia pny blog gua usha kalo lame x update mesti kua ayat ni.,..

*eiihh rindu nye kat blog i ni..ase nk pelyok kuat2 je..xoxoxooxxo*
*lame nye x update blog ni..dah besawang plak..*(pdhal blog mane yg pnah ade sawang..dasar bute IT btol)
*emmm my blog..kau je la yg setie kpd ku tiada yg laen*(maklumla bru lpas putus membunga)

udah2 cukup2!..membulu gua membaco ..setap perincian korg sume xkene sume xmasuk kapla mcne blogger mesia nk maju..hehe sori gurauan pagi org kato.....(eleh UNCLE ckp org.. awk punye blog ni itik kambing pon xnk bace la! )

ok2 lets get to the point tajuk diskusi kite pd hari ni adalah lelaki kachak awek haprak...

mcm ni cite dy...satu mlm ni ...gua bersame rakan2 bisness partner gua..
nk cari hantu kat taman2 tasik..
standard la hantu kat KL ni skarang memg lepak tasik..sbb kat kubo x happening kate dyorg..

namun niat kitorg terhenti sbb ramai kapel2 sebok bercumbu dan bersumbu pulak..(potong betol la dyorg tgah2 mlm jugak nk bedating)

so tepakse la tuka niat..daripada cari hantu baek kaco kapel2 ni..

gua memg suke kapel2 ni besembang..maklum la kanak2 mcm gua xde hiburan..xmatang bak kate gadis2..

memg banyak kapel verstail bersepah kat tasik ni..stengah tu awek hot mcm kristina agulera balak lembot mcm aloe vera...ade pulak balak dah sasa,ensem menarik full package bak kate gadis tp skali tgok awek beliau.....ish3 ish3ish3....badan taf ,bulu kaki beriban2,gincu da mcm cat tanah,tangan dy besa beb kalah balak dy..yg important skali suagghha diaaa.skali cik tuan puan mendengaq insyallah lari 400km nonstop...,,apesal la laki ni..mcm da xde awek yg betol2 awek plak kat mesia ni... mcm2 la dunia ni..

so kitorg tepkse cari port cantek sbb xnk bg dyorg nmpak..sambil mendengar pebualan antare satu kapel betuah yg kitorg pilih mlm tu..(yg ni betol2 kapel taw xde unsur2 homo-sexual sperti kapel2 yg laen)

si balak : yang u memg mulia kan sanggup trime i ..walopon i ni xensem..tp u tetp trime i

si minah : u ni x baek ckp mcm 2 aww..stiap org ade lebih ade kurang..cthnye u x ensem tp u pandai..

si balak : yela..kan ramai je kat lua 2 laki2 yg ensem kacak sasa,tampan mcm UNCLE G..tp u tetap pilih i..(hehe ni ade unsur tokok tambah jgn pcaye sgt)..

si minah : u taw x pecintaan kite ni complete..u xensem..i tomey..u pandai tapi i ni bangang skit..cube kalo kite dpat beby nti akn tomey mcm i n pandai mcm u..

si balak : emm ye x iye jugak pandai u ni pk panjang..ni yg i saaaaayyyyyang kat u lebih ni..meh sini my baby xoxoxoxoxooxoxoxoxo(adegan ni 18sx n x seswai ntok korg)

lpas tu gua gelak xkaver tekantoi tros gua dgn kapel 2...wakakkaa..
tp gua x menggelabah..gua jalan dgn tampan kearah kapel tesebot
lepas tu gua explain kat kapel 2...

UNCLE G the machoman pon besuare" akak abg sori terganggu..tp ape kate kalo abg akak dpt beby nti xsperti yg diimpikan...cthnye muke mcm abg yg xensem n bangang mcm akak???"

setelah gua bg kuiz 2 muke dyorg pucat ..mcm susah je soalan yg gua bg td..
gua yakin selang beberape minit dyorg kompem putusss...lpas tu mesti awek 2 tertanye2 siapekah mamat ensem kacak,tampan lagi bijaksana ini..

maklomlah superhero xley dedah kan identiti..nti bnyak admirerrrr beliau...alaaaa mcm spiderman la der..

begitulah cerite gua sbg hero yg menegakkan kebenaran ..



p/s-sbnarnye lpas gua bg kuiz 2..gua  kne hambat dgn brader tu..saje xnk bgtaw kat atas nti jatoh reputasi gua...

Saturday, January 29, 2011

Sampah Masyarakat

aku sedih skarang...

tesebut la al kisah my B.F.F. ..atau saintifiknye ' membe baik gua'..satu hari dulu kalo nk kua mane2 je ..gua je lah BFF dy..tgah mlm kul 12 kalo jamban dy nk tepecah gua jugak tlg tmankan(nk membuang najis besar),dala bau stok ikan paus pon bole mampos....nk jlan2 mane2 celah utan simpang mane mesti ajak gua..tym makan??apetah lagi ..menu makan dy pon gua dah hafal...kalau xde sambal belacan perise udang mamat ni kompom xley makan pny,,bagila ciken chop ke lamb chop ke kalo xde sambal belacan tu..dy kate bg "kucing jela mkanan tu"

rambot...masing2 botak..stylo sbb tym 2 kitorg pmalas sikat rambut ..  ,fashion???kitorg ni hepi go lucky g mid valley pon pkai boxer dgn singlet..kalo g makan boxer je baju xpakai..kalo g maen futsal??kasot bola je boxer gan baju xpayoh!kalo g class??lu pk la sdiri der.

nk usha gadis???hahaha ni my fav. sbb kitorg ni penyegan..muke je gengster stok pecah kete..tp hati semut pijak pon bedarah..kalo berdue kebertige ke..selambe je tego gadis no hal..siap tny name ,nombor,name mak tiri..complete biodata..kalo sorg2 hemmmm hampeh!  ..betol..xtipu korg..gua ingt lg tym presentation english..membe gua ni tersasul sket jela..cikgu gua marah sket je pon..dy balik mnangis mcm bapok..gua jugak jd peneman dy..walopon tejatoh saham kehenseman gua..maklom la mamat ni mnangis mcm baru lepas kene rogol la plak...siap sental hingus kat baju gua..tapi xpe gua biase sangat...

pendekkan cite..mamat ni lah BFF gua..segale pahit manis kelat itik sume kitorg share..(tp manis banyak ke gua yg kelat itik tu sume membe ak yg telan)..hehhe.

segalenye berubah sejak sorg gadis pertama dtg dlm hati si dia...fulamak..berubah 360 degree  beb..rambut kalo dulu botak skunk dah mcm dafi AF7..kalo dulu care jalan mcm stphen chow skunk dah ubah mcm TAIO CRUZ..gua bangge sket kat dada ade improvement kat mamat ni..kalo xselamenye la die loser.(kutuk org #1)..tp malangnye gua bukan lagi mamat BFF dy..xde lagi mamat booty call ajak g jamban..xde lagi mamat nk ajak g hutan cari antu tiap2 mlm sabtu..xde lagi mamat nk sental hingus kat baju gua..sunyi je rase nye xde mamat tu..

satu hari gua tersempak membe gua ni dgn sorg gadis(grlfren dy la kot)..gua tego la dy ..tym 2 kat shopg complex peergh!!!mcm artis siot..gua pon dgn muke hingusan,jalan mcm stpehen chow ..pon tego la dyorg(dlm ati gua bangge gile kwn gua da jd artis)
tp dyorg xbalas teguran gua..gua pon g la lagi tapi kalini gua menjerit kaw pnyer!satu shpng cmplex pandng kitorg..gua tarik bahu dy dengan lembut umpama tangan menyapa seorg sahabat ..
tapi malangnye..........................................................


dy balas dgn tolakan kasar..sejurus menderus menolak aku sehingga tesungkur rebah aku ke tangge..

"eeiiiy hape dy ni??helekeh nye???kwan u ke??auww mcm hucing hurap plak"tanye si girlfren membe gua (maaf ek huruf 'S' kat atas kne tuka dgn 'H' sbb awek dy sengaw).
"xtaw i...dala jom grak"tenang jwb membe gua..

gua tekejot dengan sikap kwn gua..tp xpe gua rase gua makin berotot 2 yg dy xcam gua..lalu gua bangun dan sergah kearah bahu mamt tu..

"wey kwn lame gile xnmpak ko?mane ko mghilang .beb!"gua rindu tgkap leleh arr kat lu"selambe je gua tegur

dengan keras dy mendengus..

"wey ko jgn kacau aku bole x??ko ni sape? sape kawan ko???dgn rupe selekeh entah2 anjing pon xsgup kwn dgn ko.skang ni ko angkat kaki ko blah la wey SAMPAH MASYARAKT!!!!.."pekik membe aku..sambil tu awek dy wat muke mcm nk terkam aku plak..gigit muke kang bru taw

sejurus gua dengan hanya berboxer dgn bersinglet dimalukan dikhalayak ramai..satu shopg complex memberi tumpuan kpada gua..tebal beb muke gua dala kat jusco 2 ade awek beriban2 ..tp gua bukan malu dgn awek yg beriban2 gua malu dgn diri gua..

lalu bejalan la seorg stephen chow dengan muke kaver mnangis kua dari shopg cmplex tersebut...sedih beb org buat mcm 2..

inilah kisah cerita seorg insan yg pernah hadir menggelarkan dirinya sebagai sahabat dlm diriku dan sanggup melabelkan diriku sbg SAMPAH MASYARAKAT  sblum pergi..


p/s-sori la ek gua emotional skang so xde post2 yg fun n funky wat smentare waktu sori guys ladies..